Øk sjansen for innvilget lån

lan3Mange er veldig nervøse når de skal søke om et lån (Se Sammenlignforbrukslån.net for en oversikt), kanskje fordi de ikke er sikre på om søknaden vil bli innvilget. Men det er egentlig ikke så mye å bekymre for, ettersom bankene tydelig forteller hvilke krav de stiller til deg som søker. Oppfyller du ikke disse kravene, er sjansen uansett minimal for at søknaden blir godkjent, ettersom flere banker nå benytter automatiske systemer og ikke menneskelige vurderinger.

Med andre ord kan banken sette akkurat de kravene de selv vil til de som søker, her er det ikke noe lovbestemt. Derfor ser vi også at det varierer fra bank til bank hvor enkelt det er å få forbrukslån, men de fleste ønsker selvfølgelig at du skal bli kunde hos akkurat dem. La oss se litt på hva de vanligste kravene som stilles.

Din alder

Aldersgrense er en avgjørende faktor, der 23 eller 25 år er den vanligste grensen. Hvis du ikke er så gammel får du neppe låne noen penger i den aktuelle banken, men frykt ikke, det finnes heldigvis alternativer. Bank Norwegian har for eksempel et lån med bare 18 års aldersgrense. Ellers er det lite triksing du kan gjøre her, for de fleste bankene er ganske strenge på at søkerne er gamle nok.

Inntekt

I nyere tid har flere banken løsnet på kravene sine om inntekt, men fortsatt er det mange som krever at du tjener minst en fast sum i løpet av året, for eksempel 200 000 kroner. Hvis du ikke har en liknet inntekt som er så stor må du nok se etter en av de tilbyderne som ikke har noe fast lønnskrav. Ellers er det også mulig å ringe for å prøve å forhandle seg frem, så lenge du fremstår som seriøs og kan forklare hvorfor du har muligheten til å låne den summen det er snakk om.

Betalingshistorie

Din tidligere historie vil være avgjørende dersom du skal få søknaden innvilget. Hvis du har aktive inkassosaker eller betalingsanmerkninger på deg, så bør du unngå å søke om lån. De aller færreste bankene vil godta søknaden din, og et datasystem vil sannsynligvis avslå den på sekundet og legge spor i databasen til senere søknader. Ta heller kontakt med en bank som tilbyr refinansiering og kvitt deg med gammel gjeld, for det finnes mange forbrukslån der ute som er beregnet på nettopp mennesker som sliter med gjeld.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *