Minilån

minilanMinilån, også kjent som SMS-lån eller smålån, er en moderne type forbrukslån som gir deg tilgang til penger på dagen uten noen omfattende søknadsprosess. I mange tilfeller kan du bare sende en tekstmelding, få svar på noen sekunder, og se at pengene dukker opp på konto senere samme dag. Summene her er naturligvis langt mer beskjedne enn i vanlige forbrukslån.

For med et vanlig forbrukslån kan du søke om en lånesum på over 400 000 kroner, mens et minilån maksimalt vil gi deg 20 000 kroner. Renten her er som regel skyhøy, så slike lån lønner seg kun dersom du har behov for penger på kort varsel, og vet at du skal betale tilbake innen kort tid.

Hvordan få et minilån?

Det er svært, kanskje alt for enkelt, å få innvilget en søknad til et minilån. Noen krever bare at du bestiller et lån med tekstmelding, mens andre har et krav om at du må ha en liknet inntekt. Enkelte gir deg penger bare du sender dem et bevis på at du har jobb. Kravene varierer altså en del imellom de ulike tilbyderne, der noen gjør en kredittvurdering av deg, mens andre nærmest bare betaler ut pengene.
Ved å bruke BankID-teknologien kan du bekrefte identiteten din umiddelbart, og de fleste bankene som tilbyr smålån har automatiserte systemer som kan behandle søknader på sekundet, døgnet rundt.

Veldig dyrt

Der renten på et vanlig forbrukslån kan være på rundt 15 prosent, så vil et typisk minilån ha en rente på flere hundre prosent (!) – dette fordi at det er meningen man skal betale tilbake pengene etter maks en måned. Så lenge du vet at du får lønn om to uker, så er det ikke sikkert at lånet vil bli så veldig kostbart, men da krever det sin disiplin av deg. Allikevel er det en veldig grei pengereserve, så lenge du gjør opp for deg. Hvis ikke – vel, da kommer problemene løpende!

Hvem tilbyr minilån?

Folkia har et minilån du kanskje har hørt om i de mange reklamekampanjene som har blitt vist. Her kan du låne fra 1 – 5000 kroner på dagen, og hele beløpet må være nedbetalt innen 30 dager. Låner du for eksempel 4000 kroner, vil det da totalt koste deg 600 kroner ekstra. Det er mye å betale for et så lite lån, men hvis man absolutt er pengelens kan det være en grei løsning.
Ellers så har både Thorn og L’EASY to populære smålån, der begge tilbyr en lånesum opp mot 50 000 kroner. Den effektive renten er på akseptable 15 prosent, så her kan man ta seg litt bedre tid til å betale ned, men maksimalt fem år. Dette kan være et greit alternativ til et kredittkort, men vi anbefaler naturligvis at du bruker så kort tid som mulig på å betale ned lånet, fordi rentekostnadene kan bli veldig dyre over flere år.

Ressurser:

Dinlåneguide.com:Minilån

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *